Ecologisch, van productie tot verzending

Ecologisch, van productie tot verzending

Een ecologisch verantwoord merk, daar gaan we met Hello August voor. In elke stap van het productieproces zoeken we steeds naar de meest ecologische oplossing. Hoe we dat dan juist aanpakken? Dat lees je hier in onze blog!

 

1. 100% Belgisch en lokaal

Met trots kunnen we zeggen dat Hello August een 100% Belgisch postkaartenmerk is. Ik hoor je al denken: ‘Wat heeft Belgisch nu met ecologisch te maken?’. Wel, omdat alles hier lokaal wordt gedrukt en verwerkt (in West-Vlaanderen), hebben onze postkaartjes een heel kleine voetafdruk. Véél beter dan een product dat met de boot, het vliegtuig, nog een boot en dan met een vrachtwagen uiteindelijk bij ons terecht zou komen.

2. Papier van maïs-, amandel- en druivenrestjes

Voor onze postkaartjes hoeven geen extra bomen te sneuvelen. Als je goed kijkt naar de wenskaarten zie je een heleboel spikkels. In het gerecycleerde papier zijn maïsrestanten verwerkt. Recent voegden we ook nog twee nieuwe papiersoorten toe. Het papier van amandelrestanten neigt wat naar een beige kleur en het papier van druivenrestanten is vrij donker. Ook onze enveloppes zijn gerecycleerd.

Voor ons was het helemaal geen moeilijke beslissing om voor dit ecologische papier te kiezen, het geeft Hello August zijn typische unieke touch, niet!?

3. Lelijke doos, mooie inhoud

Bah, wat een lelijke doos krijg ik hier nu!? Dat kan meestal wel eens kloppen. Maar oordeel niet te snel: de inhoud is het meer dan waard. Omdat we voor ecologie kiezen, geven we een doos maar al te graag een tweede of derde leven. Het is soms een hele zoektocht. Maar met behulp van familie en vrienden hebben we vaak genoeg inpakmateriaal zodat jouw pakketje op een ecologisch verantwoorde manier op jouw stoep belandt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.