Green Friday bij Hello August

Green Friday bij Hello August

Op vrijdag 26 november neemt Hello August deel aan Green Friday, het groene en duurzame broertje van Black Friday. Overconsumptie en gigantische kortingen passen niet in de filosofie van Hello August. We schenken liever aandacht aan een gezonde en groene planeet. Let's go green together!

 

Go Green Friday

Traditiegetrouw is de laatste vrijdag van november gekend als Black Friday. Op die dag verkopen heel wat winkels en webshops producten aan ongeziene kortingen om hun verkoopcijfers een boost te geven. Hello August is niet zo'n fan van dit concept. Black Friday leidt tot overconsumptie, onnodige aankopen en druk op postbedrijven.

We nemen liever deel aan de groene tegenhanger Green Friday. Net zoals lokale handelaars die de straten opfleuren, is er meer nood aan groen in de wereld... Laat 26 november dus een goed moment zijn om te focussen op duurzame consumptie.

 

Hello August plant een stukje bos... samen met jou!

Omdat we graag een boompje bijdragen aan een duurzamere wereld, schenken we 10% van onze omzet op 26 november aan Natuurpunt. Voor elke 100 euro die we aanreiken, plant Natuurpunt 50 m2 bos in Vlaanderen. Meer bos is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook uitstekend voor de biodiversiteit en je eigen gezondheid. Daarom vinden we het bij Hello August zo belangrijk om het project Bos voor iedereen te ondersteunen.

Heb je al een tijdje onze wenskaarten voor de feestdagen in het oog? Of besef je na het lezen van de vorige zin dat het dringend tijd is om eindejaarskaarten te zoeken? Green Friday is een goed moment om jouw kaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar te bestellen. Het aanbod van Hello August bestaat uit knusse eindejaarskaartjes, warme wensenkaartjes en losse kaarten naar keuze.

 

Milieubewust shoppen, are you in?

Green Friday is ook het ideale moment om even stil te staan bij je winkelgedrag. Kies je al voor duurzame, kwalitatieve producten? Koop je al bij bedrijven die inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bekijk zeker eens de lijst van onze verkooppunten. Je kan er milieubewuste shopadresjes terugvinden. 

 

Kleine, duurzame acties voor het hele gezin

Samen met de (klein)kinderen, vrienden, partner kan jij op Green Friday (en alle andere dagen van het jaar natuurlijk) de wereld een beetje mooier en groener maken. Hoe je dat doet? We somden hieronder enkele tips op:

  • Laat de auto staan en ga te voet of met de fiets naar het werk. 
  • Geef je kinderen een boterhammendoos mee naar school (en verstop een fairtradechocolaatje tussen de lunch).
  • Hou een no electricity night en speel bij kaarslicht een gezelschapsspel met je partner.
  • Knutsel samen met de (klein)kinderen een voederkastje voor vogels ineen.
  • Organiseer een kledingruil met andere gezinnen. 
  • Maak een wandeling in het bos en ga op zoek naar dieren in hun natuurlijke habitat.
  • Geef kartonnen dozen een tweede leven. Tover samen met (klein)dochter/(klein)zoon zo'n doos om tot raket, kruiwagen of keukentje...  Pinterest is je beste vriend!
  • Speel het grote anti-plasticspel met je neefjes en nichtjes. Laat hen op zoek gaan naar zoveel mogelijk plastic in de keuken en verzin samen alternatieven. 
  • Ruim samen met de kids speelgoed op en doneer oude spullen aan een goed doel.
  • Schrijf een duurzaam geproduceerd kaartje en verras je vrienden.

Samen dragen we zorg voor onze planeet. Op Green Friday staan we daar meer dan ooit bij stil! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.